Onko aika puhua ylimääräisestä allergiasta?

Yhdeksän mahtavaa vihjettä allergiasta epätodennäköisistä lähteistä

Allergia on tarpeeton immuunivaste vaarattomalle aineelle. Kun allergeeni pääsee herkistyneen immuunijärjestelmän omaavan henkilön kehoon, tietyt solut vapauttavat histamiinia ja muita kemikaaleja. Allergikoilla tavallinen tapa, jolla immuunijärjestelmä käsittelee asioita, kuten siitepölyä, hometta, pölypunkkeja tai eläinten hilsettä, muuttuu, ja keho tunnistaa nämä vaarallisiksi hyökkääjiksi. "Hygieenisemmässä" ympäristössä, jossa on vähemmän kosketusta tartunnanaiheuttajiin, immuuniprofiili on vinoutunut jälkimmäistä kohti, koska ei tarvitse taistella niin monia tunkeutuvia mikrobeja vastaan. Singulair tulee määrätä vain, jos muita sopivia hoitovaihtoehtoja ei ole. Tiedot osoittavat kuitenkin, että suurin osa ruoan laukaisemista anafylaktisista reaktioista ei ole hengenvaarallisia. Kuitenkin allergisilla yksilöillä immuunijärjestelmä tunnistaa heidät uhkaksi ja tuottaa sopimattoman (eli epänormaalin) vasteen. 1 Sadat tavalliset aineet voivat laukaista allergisen reaktion. Erityiset oireet riippuvat kuitenkin allergeenin tyypistä.

Nokkosihottuma. Nokkosihottuma ovat punaisia ​​kuoppia tai koholla olevia ihoalueita, jotka kehittyvät allergeenille altistumisen jälkeen. Useimmat ihmiset alkavat kokea "varhaisen vaiheen" allergiaoireita, kuten aivastelua, hengityksen vinkumista, silmien kutinaa, nenän vuotamista, yskää ja nokkosihottumaa tunnin kuluessa allergeenille altistumisesta. Ihopistokokeet: Lääkäri pistää ihoon pienellä määrällä mahdollista allergeenia. Yksilö voi elää koko elämänsä kantaen allergeenispesifisiä IgE:hen sitoutuneita syöttösoluja ilman, että hän koskaan kokee allergista reaktiota tai edes tietää allergiasta. Koska vastuullisten allergeenien löytäminen vaikuttaa merkittävästi hoitoon ja helpottaa allergian lopputuloksen ennustamista, on tärkeää saada mahdollisimman tarkka diagnoosi. Vakiohoito on lääkehoito, jossa käytetään joko antihistamiineja tai steroideja allergisten oireiden hallintaan. Vältä käyttämästä ikkunatuulettimet, jotka voivat vetää siitepölyä ja hometta taloon. Ihmisille, jotka kärsivät ulkona allergioista tuoksulle tai ruoholle, paras ratkaisu on pysyä sisällä, varsinkin aamulla, jolloin siitepölymäärä on korkein, ja sulkea puhdas ilma sisään. Matkaa seurannut Brian Doherty päätyi syömään heidän omansa. kotitekoisia aterioita "ulkona sateessa". Doherty todisti, että hänen poikansa jäi kyyneliin ja "tuntui nöyryytetyksi" koettelemusten jälkeen, kun taas hänen noin 60 luokkatoveriaan nauttivat ajastaan ​​sisällä, Allergic Living raportoi.

• Tarjoamme etäterveyskäyntejä (suoraan videon tapaamisia) potilaille, jotka voidaan nähdä virtuaalisesti HIPPA-yhteensopivalla alustalla. V. Tämän kysymyksen esittää yli puolet potilaista, jotka etsivät vastauksia ja helpotusta mystisten terveysongelmiensa kurjuuteen. Vaikka ihotestejä käytetään useammin, verikokeita voidaan käyttää myös allergian vahvistamiseen. En koskaan tiennyt, että minulla olisi niin paljon opittavaa. Yksi immuunijärjestelmän tehtävistä on tuhota haitallisia aineita elimistöstä. Tämä sisältää useita injektioita muutaman vuoden aikana, jotta keho tottuu allergiaisi. Nämä allergiatiedot voivat auttaa potilaita hallitsemaan allergiaoireitaan. Wirecutter suosittelee ilmanpuhdistinta, joka pystyy kierrättämään ilmaa vähintään neljä kertaa tunnissa huonekoon mukaan, jolle se on mitoitettu, ja joka Niveltulehduksen lääkkeet voi toimia hiljaa nukkuessasi. Tankersley sanoo suosittelevansa tätä ACAAI:n tietokilpailua potilaille, jotka yrittävät päättää, ovatko laukaukset vai tabletit paras vaihtoehto. Ja Tankersley sanoo, että ne voivat olla tehokkaita oireiden hoidossa.

Virukset tai bakteerit voivat aiheuttaa keuhkoputkentulehdusta tai se voi olla seurausta allergioista. Esimerkiksi selvittääkseen, johtuuko reaktiosi ruuasta, ilmassa tai kemiallisista allergeeneista, lääkäri saattaa kysyä: "Oletko syönyt jotain epätavallista viime aikoina?", "Oletko työskennellyt tai harjoitellut voimakkaasti ulkona?" tai "Oletko joutunut kosketuksiin minkään kanssa, joka olisi voinut ärsyttää ihoasi ja silmiäsi?" Lääkärisi kysyy todennäköisesti, kärsitkö astmasta, koska allergiat lisäävät astmakohtauksen riskiä. Tämä reaktio aiheuttaa tulehduksen ja laukaisee allergiaoireita, jotka voivat vaihdella lievistä vaikeisiin ja jotka vaikuttavat ihoon, maha-suolikanavaan, sydän- ja verisuonijärjestelmään ja/tai hengitysteihin. Anafylaksia on määritelty "vakavaksi, henkeä uhkaavaksi yleistyneeksi tai systeemiseksi yliherkkyysreaktioksi". Vaikka annos näyttää olevan riskitekijä ainakin potilasalaryhmässä, tutkimukset raportoivat, että henkilöillä, joilla on aiempi anafylaksia, ei ole pienempää aiheuttavaa annosta kuin niillä, jotka ilmoittivat aiemmista lievistä reaktioista. Ihmisillä, joilla on vaikea allergia, tulee olla ASCIA-toimintasuunnitelma anafylaksiaa varten. Allerginen penisilliinille: Penisilliinin aiheuttama allerginen reaktio voi vaihdella anafylaksiasta lievään ihottumaan. Kun henkilö altistuu ensimmäisen kerran allergeenille, hän ei yleensä koe reaktiota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *